دانه کلزا
کلزا یا Brassica napus،گیاهی است که از دانه های آن روغن کلزا استخراج می شود و در تولید بیودیزل نیز استفاده می شود. از برگهای این گیاه به دلیل داشتن چربی زیاد و پروتئین متوسط بهعنوان علوفه برای دامها نیز استفاده میشود و به همین دلیل در بسیاری از کشورها کشت میشود.کلزا دومین منبع غذایی پروتئین در جهان است، اگرچه اهمیت آن تنها یک پنجم دانه سویا است. در حال حاضر کلزا جزء سه دانه روغنی برتر دنیا میباشد.طبیعت دانه کلزا گرم است و حاوی املاح معدنی و چربی می باشد . دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن ، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.
